Разкрит е убиецът на Петър Петров - служител на екоинспекцията в община Долни Дъбник, който вчера бе застрелян с ловна пушка.

Вчера Петров и негов колега извършвали проверка в землището на град Долни Дъбник.

На място те установили, че 15-20 мъже извършват изкопни дейности на канализация в обработена нива с цел кражба на пластмасови тръби.

Групата не се подчинила на разпореждането и не преустановили работата си, а след това нападнали служебния джип, с който се придвижвали екоинспекторите.

Петров произвел изстрел във въздуха и бил ранен от един от нападателите с ловна пушка. На път за болницата 51- годишният мъж починал.

Сигнал за инцидента в РПУ-Долни Дъбник бил получен в 9.30 часа

Незабавно започнали следствени действия по изясняване на случая.

Извършени са претърсвания и изземвания, намерени са две незаконно притежавани ловни пушки и един пистолет в домове, собственост на лица от Тръстеник.

Установено е, че извършител на тежкото престъпление е 47-годишният И.В. от град Тръстеник.

Снощи към 20.35 часа на ГКПП-Кулата той бил задържан със сина си при опит да премине в Гърция с автомобил „Опел" и приведен в ОДП-Плевен.

В разкриването на извършителя на тежкото престъпление са участвали служители от сектор „Криминална полиция" при ОДП - Плевен, РПУ-Долни Дъбник, РПУ-Долна Митрополия в сътрудничество с Гранична полиция и РГС - Смолян.

Окръжният прокурор Искра Ганева уточни, че на 47 годишния мъж ще бъде повдигнато обвинение за убийство на длъжностно лице по начин, особено мъчителен за жертвата и опит да прикрие престъплението.

Полицейска проверка установила, че И.В. има две присъди - за вещно укривателство и използване на документ с невярно съдържание, както и няколко криминални регистрации.

Работата по случая продължава.