Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество образува производство за установяване на конфликт на интереси по отношение на кмета на столичния район "Красно село" Росина Станиславова.

Производството е образувано след сезиране по медийни публикации за усвояване на европейски средства по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания", финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР). Ще се проверяват твърденията, че кметът на "Красно село" е разпределила и на себе си средства по бюджета на програмата.

Производство за установяване на конфликт на интереси е образувано и спрямо бившия директор на общинска болница в Каварна и настоящ депутат от БСП д-р Десислав Тасков заради твърдения в медиите твърдения за неправомерно разходване на средства от бюджета на лечебното заведение в свой интерес.

"Демократична България" свали доверието си към кмета на „Красно село“

"Демократична България" свали доверието си към кмета на „Красно село“

И от партията призовават за пълен одит

Припомняме, миналата седмица беше съобщено за подозрение, че кметът на столичния район "Красно село" е платила на себе си и служители 1/3 от парите за възрастни с COVID-19.

Ден по-късно столичният кмет Йорданка Фандъкова изпрати одит в община "Красно село".

Управляващият орган на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" започна проверка на проекта в кметството.

"Демократична България" - партията, издигнала Станиславова на поста, пък свали доверието си към нея и я призова да намери начин да възстанови взетите средства.

Това е втори скандал в столичен район, който се намира под управление на кмет, избран от "Демократична България" на последните избори, след като отговорността за стопанисването и контрола на шахтата на булевард "Иван Гешов" бе прехвърлена от Йорданка Фандъкова към районната администрация с кмет Димитър Божилов.

Проверяват проекта в кметството в „Красно село“, по който са раздавани пари

Проверяват проекта в кметството в „Красно село“, по който са раздавани пари

УО на ОПРЧР ще извърши проверки на всичките 17 столични района