Бившата съпруга на Васил Капланов - Петя отново е арестувана, съобщи "24 часа".

Тя е била отведена от дома си от полицаи днес около 15 ч. Петя Николова била задържана за 24 часа в края на миналата седмица, и освободена.

Не е ясно каква е причината за нейното ново задържане днес. Снощи Капланов бе за пореден път арестуван и получи второ обвинение - закана с убийство.

Отново задържаха Васил Капланов-Каплата
Обновена

Отново задържаха Васил Капланов-Каплата

Този път по разследване за закана за убийство

На 31 юли вечерта в джипа на Каплата се качва 43-годишният Янек Миланов и оттогава следите му се губят. Двамата имали конфликт, защото преди години Янек е имал връзка с Петя Николова.

Адвокатът ѝ заявява, че не знае каква е причината за задържането на жената. Предполага, че е нейният отказ да даде биологичен материал за ДНК изследване, но уточни, че това е само предположение и повече от 3 часа не е допуснат да влезе в ареста, за да разговаря с нея и да види документи.

Поискаха постоянен арест за Васил Капланов-Каплата

Поискаха постоянен арест за Васил Капланов-Каплата

Предстои произнасянето на съда

Припомняме, към момента Капланов беше под домашен арест по разследването за незаконно притежание на боеприпаси.

Вчера прокуратурата поиска постоянен арест за него, след като Капланов беше задържан на 26 август заради изчезването на Янек Миланов.

На 28 август имаше спецакция в Дупница. След претърсвания в района заради изчезналия Янек Миланов бяха задържани четирима души.

Проверяват РПУ-Дупница

Проверяват РПУ-Дупница

Гешев подчерта, че когато не може да се оправи местна власт, идват специализираните структури