Извършва се проверка на РПУ-Дупница. Тече и планова проверка в Районната прокуратура -Дупница. Това обяви на брифинг в Дупница главният прокурор Иван Гешев.

В града текат и проверки на обекти. Основно се разследва дейността на Васил Капланов.

Няма резултат за изчезналото лице Янек Миланов. Продължава претърсването на огромни по площ територии. Вчера е включена и конна полиция, заяви Гешев. 

Той поясни, че се работи по няколко дела за лицето Капланов. Проверяват се стари досиета, допълни Гешев. 

Всички се сещали за сянката за братя Галеви след случая с Янек Миланов

Всички се сещали за сянката за братя Галеви след случая с Янек Миланов

Според Тихомир Безлов няколко души продължават да движат бизнеса им в града

Главният прокурор отбеляза, че целта му е да обиколи повечето районни, окръжни и апелативни прокуратури в страната и да провери работата им.

Когато не може да се оправи щатската полиция, идва федералната. Тоест когато не може да се оправи местаната власт, тогава идват специализираните структури, подчерта Гешев.

Той изтъкна още, че е лично ангажиран със случая Янек Миланов. Взет е под специален надзор и ще се наблюдава и работи колкото време трябва, увери обвинител номер едно.

Не мога да решава всички проблеми, ще се постарая тези местни зависимости да бъдат прекъснати до някаква степен, заключи главният прокурор. 

Поискаха постоянен арест за Васил Капланов-Каплата

Поискаха постоянен арест за Васил Капланов-Каплата

Предстои произнасянето на съда

Припомняме, че вчера поискаха постоянен арест за обвиняеми Васил Капланов-Каплата. Той беше задържан на 26 август заради изчезването на Янек Миланов.

Каплата е бил за последно с него в нощта на 31 юли, от когато Миланов е в неизвестност. От началото на август мъжът е обявен за издирване.

На 28 август имаше спецакция в Дупница. След претърсвания в района заради изчезналия Янек Миланов бяха задържани четирима души.