Всички се сещат за сянката на братя Галеви след случая с Янек. Дупница имаше една неприятна слава преди 15-16 години, беше свързана преди всичко с братя Галеви. Сега стана ясно, че въпросният господин Капланов е бил свързан с тях.

Това заяви пред БНТ Тихомир Безлов от Център за изследване на демокрацията.

Личните ми спомени са, че някъде 2005-2006 година изведнъж Дупница стана тема в медиите, започна да се коментира как Галеви контролират града. Темата попадна и в международните големи медии, припомни Безлов.

"Моето впечатление е, че при разследването за пране на пари, стана ясно, че Галеви имат много инвестиции в Дупница и региона и като че ли има няколко човека, които продължават да движат бизнеса им в града, вероятно местните знаят повече, но никой не желае да говори", допълни Безлов.

Несериозно било да се говори за отвличане на Янек Миланов

Несериозно било да се говори за отвличане на Янек Миланов

Според криминалиста Ботьо Ботев грешно е подходено още в самото начало на случая

Навремето било проведено мащабно разследване по отношение на братя Галеви, в крайна сметка имало съдебен процес и те били оправдани на първа инстанция в Кюстендил, на втора инстанция Апелативният съд ги осъдил на 7 години и 2012 г. те изчезнали. 

Касационният съд потвърди присъдата и тогава братята изчезнаха. Пламен Галев беше пуснат като кандидат за депутат и тогава те изчезнаха, поясни Безлов.

Според него, има различни опити на управляващата политическа формация да се пребори с подобни случаи на такива места, например Несебър, но независимо от опитите им, те губят от местните феодали.

Големият проблем в Дупница и подобни градове е, че младите хора не остават там, смята Безлов.

Арестуваха бивш гард на братя Галеви за изчезването на Янек Миланов

Арестуваха бивш гард на братя Галеви за изчезването на Янек Миланов

Васил Капланов - Каплата е бил задържан от ГДБОП