И Агенция "Митници" e участвала в разследването на МВР от края на миналата седмица, когато в София беше разбита престъпна група. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов пред БНР. Той добави, че акцията продължава и през днешния ден.

Припомняме, от събота вечерта - 16 септември започна спецакция в София и в други градове. До момента по официална информация от МВР са арестувани 8 души. В операцията участват тежковъоръжени полицаи и служители на звеното на СДВР "Кобра".

Три служби работят по разследването на престъпната група, разбита през събота и неделя, обясни още главен комисар Младен Маринов. Едното досъдебно производство е в Главната дирекция за борба с организираната престъпност.

Второто разследване се води в СДВР и в Софийската градска прокуратура. Агенция "Митници" се включили на финала на акцията. Това се е наложило, тъй като част от престъпната група е заподозряна в извършването на престъпления, които разследва Агенция "Митници", допълни още Младен Маринов.

Той разясни, че групата се е занимавала с разнородна престъпна дейност, но не уточни кои са осемте души, задържани по случая. Младен Маринов каза, че повече информация по тази тема ще има след приключването на разследването в следващите дни.

Мъж вади пистолет след забележка за неправилно шофиране

Мъж вади пистолет след забележка за неправилно шофиране

Инцидентът е станал в вчера следобед в София

Главният секретар на МВР коментира и друг инцидент, станал вчера, когато мъж, представящ се за полицай, извадил пистолет на автомагистрала "Тракия" след засичане с автомобили. Младен Маринов заяви, че по случая е назначена проверка в МВР, резултатите от която се чакат до броени часове.