Мъж е размахвал пистолет след забележка за неправилно шофиране, съобщава Нова телевизия.

Инцидентът е станал в вчера следобед в София, до светофара на "Цариградско шосе" и "Горубляне".

Димитър Бояджиев и семейството му се прибирали по магистрала "Тракия" към София.

"В района на Ихтиман изпреварвахме колона в лявата лента, движехме се със 140 км/ч. При приключване на изпреварването тръгнах да се прибирам в дясната лента, когато видях в огледалото си, че автомобил изпреварва в дясната лента. Затова реших да остана в най-лявата лента, за да не попреча на неговото движение. В момента, в който колата се изравни с мен, започна да навлиза в моята лента, опитвайки се да ме избута към мантинелата. Аз намалих, пропуснах го и продължих след него с идеята да заснемем номера му и да подам жалба", обясни Бояджиев.

По думите му, автомобилът обаче продължил да се движи агресивно на пътя. "След като продължих да се движа след него, той притискаше и колите пред него. Когато виждаше, че не може да изпревари от ляво, изпреварваше от дясно и дори в аварийната лента", допълни той.

След като видял, че автомобилът прави серия от нарушения, Димитър Бояджиев решил да спре своята кола и да разговаря с другия шофьор. Последвало размахване на оръжие.

"В момента, в който започнахме да викаме на водача защо засича хората по пътя си, той извади пистолет, слезе от автомобила и го насочи срещу нас. Човекът, който беше слязъл с мен, го попита какво прави и му каза, че е полицай. Той му отговори, че също е полицай, но до края така и не се легитимира. Стана суматоха, съпругата ми снимаше. Той прибра оръжието", разказа Бояджиев.