И прокуратурата ще направи проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това стана ясно от изказване пред журналисти на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Проверката все още не е възложена и по нея не се работи.

Тя е започната по сигнал на гражданско сдружение "Боец".

Елена Йончева иска Конституционният съд да защити журналистите

Елена Йончева иска Конституционният съд да защити журналистите

От БСП настояват КПКОНПИ да разследва новия апартамент на Цветанов

Припомняме, че стана ясно, че двата апартамента, които заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е заменил за новия си имот, са останали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Бившият подчинен на Цветанов в предизборния щаб е придобил двата имота в съсобственост със съпругата си. Така на същата дата - 12 юни, когато Цветанов разменя с фирма "Артекс" две свои жилища от улица "Елемаг" за новия си дом, старите му апартаменти стават собственост на Симеон и Ива Велкови. За тях семейната двойка плаща 470 000 лева. Срещу сумата те получават 190 квадрата жилищна площ и две паркоместа.

Вчера Цветан Цветанов обясни в парламента, че е разменил двата апартамента за новото жилище и е доплатил 100 000 лева. Той бе категоричен, че всичко е напълно законно.

Цветанов остана само с два апартамента

Цветанов остана само с два апартамента

За нов апартамент е доплатил със 100 000 лева от кредит и спестявания