Убийството в "Драгалевци" е изключително тежко престъпление. Това заяви пред БНТ главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

Той посочи, че разследването е в начален етап и започва по сигнал на бащата на жертвата, тъй като е нямал връзка с него. Има следи за палеж, опит за заличаване на трупа, за унищожаване на автомобила.

Коцев отбеляза, че за момента на Габриела Славова е наложен домашен арест, за да си гледа детето. Вече има заповед на директора на Дирекция "Социално подпомагане" въз основа на доклад на отдел "Закрила на детето" и спрямо децата са наложени спешни мерки за защита и те са дадени за временно отглеждане на родителите на Пейо Пеев.

Той допълни, че се очаква прокуратурата да поиска постоянен арест за Габриела. Иззет е и "нелицеприятен" около 3-минутен видеозапис.

Жена уби и запали съпруга си в колата му в София

Жена уби и запали съпруга си в колата му в София

Тя и родителите ѝ са задържани

Коцев обяви, че има подозрения, че са замесени и други лица, като е образувано досъдебно производство за лично укривателство.

"Търсим в максимална степен да изясним обективната истина за мотивите, за броя на участниците, за всички лица, които са замесени в това брутално престъпление", увери той.

Главният секретар на МВР отбеляза, че според анализите вероятно убийството е извършено на 18 януари вечерта, непосредствено след срещата на Пейо Пеев с неговата съпруга и майка ѝ, като колата е открита в района на "Драгалевци" малко по-късно същата вечер.

Относно убийството на Алексей Петров Коцев заяви че то е добре подготвено, предварително планирано, а жертвата е била наблюдавана - изучаване на поведението, начина на живот, маршрутите му.

МВнР уволнява тъщата на убития мъж в София

МВнР уволнява тъщата на убития мъж в София

От Външно министерство уверяват, че оказват необходимото съдействие на разследването

Той обясни, че МВР разполага с доста улики и голям обем от факти, но не и с конкретно лице, което да бъаде привлечено като обвиняем. Няма данни нито за авторство, нито за поръчителство.

По повод акцията в имоти на Васил Божков Коцев посочи, че когато се води разследване, понякога се налага да се ограничават права. Налага се да се провеждат разпити и да се назначават експертизи, да се извършват следствени експерименти и претърсвания на адреси, обясни той.

Във връзка с убийството в Цалапица Коцев посочи, че миналата седмица Рангел Бизюрев е бил изправен пред съд. Първата съдебна инстанция е уважила искането за екстрадиция.

"Надяваме се след обжалването съвсем скоро да го получим обратно, като срокът зависи от законодателството на Дания. Имаме уверение, че ще стане в максимално кратки срокове", заяви главният секретар на МВР.

Спор за попечителство вероятно е причина за убийството на мъж от жената и тъща му в София

Спор за попечителство вероятно е причина за убийството на мъж от жената и тъща му в София

Съпругата на жертвата е под домашен арест, а майка й е с мярка "задържане под стража"