Има събрани доказателства, касаещи други версии за нападението срещу Дебора Михайлова, предаде БНТ.

По думите на Петко Кънев, адвоката на Георги Георгиев, който преди година нанесе множество разрези с макетен нож на Дебора, престъплението, извършено срещу нея може и да не бъде разкрито понеже се работи само върху една версия и липсват адекватни действия от страна на полицията и прокуратурата.

Според него пускането на Георгиев под домашен арест е трябвало да стане назад във времето, но това не се е случило заради обществения натиск.

Няма никаква опасност обвиняемият да повлияе на свидетели, защото те вече са разпитани и едва ли може да повлияе на експертите, които ще бъдат изслушани през септември, категоричен е Кънев.

Заети адвокати отложиха делото "Дебора"

Заети адвокати отложиха делото "Дебора"

Заседанието е пренасочено за 30 юли

Също така защитникът посочи, че няма и повод за притеснение неговият клиент да потърси Михайлова понеже отдавна я е изтрил от живота си.

Майката на Георги Георгиев също смята, че синът й е невинен понеже тя не била отгледала насилник. Според нея той лежал в ареста без доказана вина.

Припомняме, че вчера Районният съд в Пловдив измени мярката за неотклонение "задържане под стража" на обвиняемия по делото "Дебора" Георги Георгиев с по-лека - домашен арест. Той ще бъде под домашен арест в Стара Загора с електронна гривна за радиочестотно наблюдение. Няма и право да напуска страната.

Съдът аргументира решението си с това, че е изминал значителен период от време, в което на Георги Георгиев е била наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Съдът пусна Георги с макетното ножче под домашен арест

Съдът пусна Георги с макетното ножче под домашен арест

Майката на Дебора бе разпитана като свидетел при закрити врата