Има заподозрени лица за един от днешните обири на банкомати в Банкя, кв. "Левски" в София и в с. Баня. Това съобщи на брифинг вътрешният министър Валентин Радев.

От началото на годината до сега разбитите банкомати са пет, а само тази нощ - три. Случаите нямат общо един с друг, според вътрешния министър. Групите, според него, не са организирани, а са спорадични. Припомняме, обратна теза изказа говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова при предишния случай на разбит банкомат.

Радев обяви, че е разпоредил да се прегледат отново всички предписания, дадени на банките, дали се изпълняват и да се прецени как успяват пак да крадат.

Взривиха два банкомата в столичните квартали "Банкя" и "Левски"

Взривиха два банкомата в столичните квартали "Банкя" и "Левски"

Между 35 и 60 000 лв. са откраднати от Банкя

Министърът сподели, че преди година това било мода на Балканите и сега идва вече и тук. Той изрази увереност, че бързо ще се справят с престъпниците.

Радев заяви, че според него се разбиват банкомати, защото това е лесният начин да се вземат пари, а задачата на МВР е да го направи трудно.

Припомняме, два банкомата бяха взривени в София тази нощ.

В 3 и 15 часа в полицията е получен сигнал за взривен банкомат в ж. к. "Левски", бл. 19, а около час по-късно е съобщено за същото престъпление, извършено в Банкя на ул. "Борис I". Крадците не са могли да вземат нито една от касетите с пари от "Левски". Между 35 000 и 60 000 лева е вероятната открадната сума в Банкя.

Крадци са се опитали да ограбят банкомат и в кметството в град Баня. Те разбили с взлом вратата на сградата и направили опит да отворят с инструменти машината, но алармата се е задействала и те са избягали без плячка.

Относно заявените от полицейския синдикат протести на полицаите по време на Европредседателството, Радев обясни, че се е разбрал с тях като протестират да е в извън работно време, без униформа и по начин, който да не пречи на сигурността. Той допълни, че да протестират е тяхно право.