Инсултът на екскмета, обвинен в изнасилване, не е засегнал мозъчната му дейност

Автор:

Здравословното състояние на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, е стабилно и мозъчната му дейност е нормална. Тя не е била засегната от получения инсулт.

Дишането, пулсът и кръвното му налягане са в абсолютна норма, нормална е и моториката на тялото му. Това са съобщили от многопрофилната болница в Пазарджик, в която той бе настанен за лечение, цитирани от БНР. 

Както бе съобщено по-рано, в деня на мярката, която се гледаше срещу него за изнасилването на 16-годишна ученичка, той е получил инсулт и затова е бил неадекватен пред съда.

Настанен е в неврологичното отделение на болницата, след като едва снощи били взети мерки за състоянието му.

В диагнозата му е записано, че е "тревожен и гледа в една точка".

Психиатри твърдят, че е трудно да се установи дали поведението му не е подготовка за искане на по-лека мярка за неотклонение - домашен арест.

Близките на Евстатиев настояват той да бъде освободен от ареста заради влошено здраве и се заканват, че ще съдят прокуратурата.

Припомняме, съдът реши Евстатиев да остане в ареста за постоянно заради опасения, че може да се укрие. Той е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче. След като бе задържан, призна пред разследващите, че е имал сексуален контакт с момичето, но той бил доброволен. Магистратите обаче приеха, че има достатъчно доказателства, че бившият кмет на Стрелча е извършил престъплението, за което е обвинен.

Иван Евстатиев, видимо отслабнал, не проговори нито пред съда, нито пред медиите.

Webcafe

Избрано

валутни курсове

USD USD

1.83233

CHF CHF

2.01134

EUR EUR

1.95583

GBP GBP

2.27290

Абонирай се

subscribe

най-четените новини за