Криминалисти от СДВР и Второ РУП задържали двама иракски граждани, които пребили жестоко и ограбили китайски гражданин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

37-годишният китаец имал магазин за текстил и чорапи в търговския център „Илиянци", откъдето двамата мъже отмъкнали 5 000 лева.

След подадения сигнал на мястото веднага пристигнали полицейски екипи, които иззели множество веществени доказателства, както и записи от охранителните камери в района.

Пострадалият търговец е настанен в „Пирогов" с множество наранявания, без опасност за живота. Той дал пълно описание на извършителите.

След задържането им е установено, че поръчителят на грабежа - 24-годишният М.А. и 17-годишният "изпълнител" са неизвестни до момента на полицията.

Задържани са и другите им съучастници - българите И.Н. (18 г.) и Б.Г. (20 г.), които имат регистрирани за множество кражби и хулиганство.

На адресите, на които пребивават, са извършени претърсвания и са иззети веществени доказателства - някои от дрехите, с които е извършено престъплението и част от ограбената сума пари.

Очаква се днес да им бъде наложена 72-часова мярка за неотклонение. Работата по случая продължава.