Сравнително добра материална база, добре подготвени специалисти и недостатъчна натовареност на следователите.

Това е заварил в националното следствие зам.-главният прокурор и новоизбран директор на Национална следствена служба Евгени Диков, който бе гост в предаването „Нека говорят" по бТВ.

Той има амбицията да оздрави службата. Искам следствието да работи, а не да вегетира, категоричен е той и обясни, че би подал оставка, ако види, че следствието отива към ликвидация.

В някои райони 25 % от делата се дават на следователите, а в други с години дела не им се давали. Следователите се чувстват изолирани и неупотребени, смята той.

Двама души ще предложи Диков на главния прокурор за свои заместници. Имена не спомена, но поясни, че и двамата са с дълъг юридически стаж и са награждавани за особени заслуги. Сред заместниците му няма да бъде Роман Василев, както се заговори в съдебните среди.

Диков се надява случаят „Бисеров" да не завърши като Братя Галеви. Все още сме далеч от изготвяне на обвинителен акт срещу Христо Бисеров, коментира заместник-главният прокурор.

Цветан Цветанов не е репресиран от разследващите, е мнението на шефа на следствието. Припомняме, от това се оплака преди време заместник-председателят на ГЕРБ.

По случая с бюлетините в Костинброд разследващите работят по всички версии, стана ясно от коментара на Евгени Диков. Според него МВР и ДАНС не са действали адекватно по казуса с фалшивите бюлетини.

Продължителните срокове на делата са причина според шефа на НСлС за недоверието в съдебната система.