От окръжната прокуратура в София протестират определената от съда мярка за неотклонение „домашен арест“, взета спрямо турски гражданин, причинил смъртта по непредпазливост на двама мотоциклетисти

На 24 юли 2016 г. около 05:20 часа лек автомобил „Мерцедес“, с чужд регистрационен номер, управляван от турски гражданин, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил челно в движещия се в собствената си лента за движение мотоциклет в посока – Гранично-пропускателен пункт Калотина.

От катастрофата на място са загинали двамата съпрузи, които се возели на мотоциклета. Турският гражданин - водач на „Мерцедеса“, е изпробван за употреба на алкохол, като резултатът му е отрицателен.

С постановление на прокурор от ОП – София водачът е привлечен като обвиняем за нарушаване на правилата за движение по пътищата и причиняване на смърт по непредпазливост на две лица и е задържан за срок до 72 часа. С определение на Софийски окръжен съд от 28 юли 2016 г. спрямо обвиняемия бе взета мярка за неотклонение „домашен арест“.

От Окръжна прокуратура-София се опасяват, че извършителят на престъплението може да се укрие. Поради това днес, 29 юли 2016 г., прокуратурата подаде протест срещу определението на съда и ще настоява пред Апелативен съд-София за вземане на най – тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.