Специализираната прокуратура обвини четирима за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Елин Пелин и региона, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Очаква се Спецпрокуратурата да поиска постоянен арест за всеки от арестуваните. Заради тежко здравословно състояние на четвъртия участник в групата е определена парична гаранция в размер на 3000 лева.

Те са арестувани на 3 декември 2019 г. при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и териториална служба "Борба с организираната престъпност" - София област.

При личните обиски на обвинените и на ползваните от тях 7 адреса и автомобили са намерени и иззети 1,8 кг канабис и 1,2 кг. амфетамини в различни разфасовки, подготвени за разпространение на черния пазар. Иззети са също електронни везни, мобилни телефони, с които участниците са поддържали контакт, пари в брой.

Чутиримата са арестувани непосредствено след "зареждане" с наркотични вещества на едро, преди те да бъдат разпределени между дилърите.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от октомври 2018 г., като се е снабдявала с наркотици (предимно "трева" и амфетамини) от доставчици на едро от София.

На трима от обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа.