Благоевградската прокуратура разследва кражба от банков офис, съобщиха от държавното обвинение.

На 28 април 2017 г., предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Като обвиняем е привлечен Илия Илиев, който е в ареста до 72 часа, с оглед осигуряване явяването му пред съда. Деянието е извършено при условията на повторност, след като деецът е бил осъждан с влязла в законна сила присъда от 21 май 2014 г. Той е имал наложено наказание "Пробация" за срок от 3 години.

Образуваното досъдебно производство е срещу неизвестен извършител. То е за това, че между 17:30 ч. на 25 април 2017 г. до 06:20 часа на следващия ден, чрез счупване на стъклен прозорец на гише в офис на банка в сградата на КАТ е станала кражба.

Обраха банков клон в КАТ-Благоевград

Обраха банков клон в КАТ-Благоевград

Сградата се намира на метри от Второто районно управление

Открадната е метална каса, здраво укрепена. В нея е имало 15 254.86 лева и 3 585 евро. Парите във вид на банкноти и монети, както и металният шкаф, в който са се намирали, били във владение на управителя на банковия клон в Благоевград.

Задържаха банковия обирджия в Благоевград
Обновена

Задържаха банковия обирджия в Благоевград

Мъжът бил добре познат на полицията

В хода на разследването и след обиск на няколко места полицаите установили, че след извършеното престъпление, мъжът е укрил откраднатите пари и вещи на различни места. Пари са намерени в автомобила и жилището, обитавано от обвиняемия. Сума е намерена и в гориста местност по пътя от гр. Благоевград към парк "Бачиново", където полицаите намерили около 3 000 лева и 1 800 евро, скрити под камък. Част от парите И. И. укрил и в магазин за хранителни стоки. Изяснено е още, че с част от откраднатите пари обвиняемия е откупил вещи, заложени от него в заложна къща. Той е погасил и заем, който е взел от свой познат.