От Специализираната прокуратура обвиниха четирима души за участие в група за трафик на жени, които принудително се женели за индийци и пакистанци, съобщиха от Спецпрокуратурата.

В групата има индийски гражданин с постоянен адрес в София и трима българи. Те са задържани за 72 часа на 8 май 2019 г. при съвместна операция на граничари, столични полицаи и спецпрокурори. Очаква се по-късно днес, 10 май 2019 г., от Спецпрокуратурата да поискат постоянен арест за четиримата. Имената на арестуваните са Мухамад Юсуф, Трайчо Найденов, Таня Тодорова и Славка Тодорова, съобщиха от Спецпрокуратурата.

Разбиха организирана престъпна група за трафик на хора чрез фиктивни бракове

Разбиха организирана престъпна група за трафик на хора чрез фиктивни бракове

Задържани са трима българи и един индиец

Трафикът бил в страни от Западна Европа и Кипър. Крайната цел е била "съпрузите" по незаконен начин да получат законно пребиваване в страните от Европейския съюз.

В кулоарите на парламента вътрешният министър Младен Маринов обяви, че трима български граждани и един индиец са обвинени за фиктивните бракове. Продължава работата по документиране на цялостната престъпна дейност, каза още той.

Групата е действала от юни 2015 г., според събраните до момента доказателства. Участниците набирали жени, предимно от ромски произход, които били подмамвани с добро заплащане, но не всички от тях получили обещаваното им възнаграждение.

Фиктивният брак като бизнес, целта – живот в Германия

Фиктивният брак като бизнес, целта – живот в Германия

Разбита е схема с жени от България, Румъния и Чехия…

Жените били транспортирани предимно в Белгия, Австрия, Дания и Кипър, където били принудително държани, докато се съгласят да сключат граждански брак там или в България с непознати чужденци. Това е престъпление по чл.159а, ал.2, т.6 от НК.

След това "младоженците" от Азия се регистрирали на адреси в съответните държави и кандидатствали за продължително пребиваване в тях на основание на гражданския брак с лице от Европейския съюз.

Жените били принуждавани да съдействат пред съответните миграционни власти за получаване на желания статут от чужденците.