Двамата крадци, които задигнаха кутията с дарения за болно дете в Бургас, вероятно ще останат за постоянно зад решетките, защото от прокуратурата са поискали магистратите да им определят такава мярка, съобщиха от държавното обвинение.

Районната прокуратура в Бургас внесе в съда искането за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Петко В. и Доника П. Обвинителите смятат, че пуснати под гаранция, двамата са потенциални бегълци, които ще започнат да се крият от закона. Освен това може и да извършат друго престъпление, което е част от богатото им криминално досие. 

Бургаските полицаи заловиха крадци по "сигнал" от фейсбук

Бургаските полицаи заловиха крадци по "сигнал" от фейсбук

Двама крадци са стари познайници на полицията

Те са обвинени за това, че на 25.01.2017 г. в Бургас са действали в съучастие и отнели чужди движими вещи - кутия за дарение, с надпис "Да помогнем на Любчо", със сумата от 400 лв.

Припомняме, че бургаските разследващи задържаха крадците по "сигнал" от социалните мрежи. Това се наложи, защото собственикът на магазина, където била сложена кутията за дарения за болно дете, не е подал първоначално сигнал в МВР.

Той предпочел да популяризира записите от охранителните камери в социалните мрежи. Оттам и разследващите са се самосезирали.

След ареста, двамата са били откарани в районното за разпит. Оказало се, че са стари познати на униформените и преди са били засичани "в крачка", изнасяйки чуждо имущество или пари от магазини и търговски обекти.