Над два часа при закрити врата продължава изслушването в пленарна зала по доклада за дейността на временната комисия за проверка на всички факти и обстоятелства за дейността на идеолога на партия "Величие Ивелин Михайлов" и изградения комплекс "Исторически парк" в с. Неофит Рилски.

Преди да се закрие пленарното заседание, председателят на комисията Цвета Рангелова, Възраждане, чинно изчете голяма част от доклада, който описва проведените заседания на комисията.

В доклада на комисията се посочват множество нарушения, включително и дружеството на практика е финансова пирамида и че акционерите са получавали заблуждаваща информация, принуждавани са да теглят кредити за инвестиция в парка. Самият Ивелин Михайлов е собственик на стотици имоти и десетки оръжия.

В доклада се признават и данни за принуждаване за смяна на адресната регистрация преди местните избори 2023 г. в село Неофит Рилски. Има данни за заплахи и натиск.

Докладът на комисията за Исторически парк отива в ДАНС, МВР и прокуратурата

Докладът на комисията за Исторически парк отива в ДАНС, МВР и прокуратурата

Комисията разгледа днес още документи, които ще бъдат отразени в доклада

МВР и Комисията за финансов надзор са дали детайлна отчетност пред комисията за проверките си по казуса "Исторически парк". НАП и ДАНС са предоставили само секретна информация. Комисията покани и и.ф. главния прокурор на заседанието си, но от прокуратурата са предоставили само писмени данни.

Предложението за закриване на заседанието дойде от Цвета Рангелова с мотив да не се опорочи бъдещо разследване от страна на компетентните органи. Няма данни обаче такова разследване да тече или дори и да е започнато, тъй като отново от заседанията стана ясно, че редица сигнали в МВР и прокуратурата не са имали отзвук до този момент.

МВР работило по близо 30 сигнала срещу Ивелин Михайлов

МВР работило по близо 30 сигнала срещу Ивелин Михайлов

Всички оръжия са регистрирани на Михайлов, а охранителите били без оръжия

Припомняме, че още със сформирането на временната комисия Ивелин Михайлов обяви, че това е лов на вещици, който има за цел да фалира мероприятието му. Тогава вече ПГ на "Величие" се беше разпаднала и всичките депутати, влезли изненадващо в Народното събрание" бяха станали независими. 

По време на последното заседание на комисията между 100 и 200 поддръжници и сподвижници на Ивелин Михайлов протестираха около Народното събрание