"Повече не можем да позволим да продължава така. Като дойде цялата държава в селото и министърът и прокуратурата си свършат работата, ще се оправят нещата. Въпросът е да има желание, а желание има".

Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който заедно с вътрешният министър Младен Маринов посетиха с. Белозем, община Раковски.

Именно в Белозем преди дни маскирани нападнаха, биха и ограбиха 83-годишна жена.

По този повод главният прокурор заяви, че: "Това, което се случи с възрастната жена, е безобразие. Ако не може да се оправим с тези неща - с битовата престъпност, по-добре да закриваме държавата..."

Главният прокурор се срещна с кмета на с. Белозем Виолета Петрова. Пред тях Иван Гешев изтъкна, че "за да се случат нещата на местно ниво, трябва да има добро взаимодействие с полицията, с прокуратурата и своевременно да се сигнализира за проблеми. Ако държавата не може да се оправи с битовата престъпност, възниква въпросът с какво може да се оправи.

Иван Гешев увери, че са решени с г-н Маринов в края на годината нещата да изглеждат по различен начин.

"Това, което правим за битовата престъпност няма как да стане без взаимодействие с местната власт. Вие най-добре си познавате хората, ние с изпълнителната власт можем само да Ви съдействаме", добави Иван Гешев.

В рамките на днешната операция в община Раковски са проверени общо 420 лица, установени са 59 криминално проявени, както и четирима, представляващи интерес за криминалистите. Образувани са пет досъдебни производства за незаконно придобиване на дървесен материал, едно за установено разпространение на контрабандни акцизни стоки и едно по смисъла на чл. 244 от НК /подправени парични средства/. Проверени са също 185 моторни превозни средства и са наложени съответни санкции за констатирани нарушения.