Съгласен съм с президента Радев, че конституционните решения не се коментират, а се прилагат. Благодаря на Конституционния съд, че отговори на въпросите, които зададох в питането си до тях. След отговора на КС стана ясно, че тези въпроси са имали нужда от тълкуване.

Това заяви в Ямбол главният прокурор Иван Гешев при разкриването на триетажна лаборатория за марихуана в сградата на бившата Телефонна палата. Повод за думите му е вчерашното решение на КС, с което се казва, че президентът не може да бъде разследван.

Конституционният съд постанови: Президентът не може да бъде разследван

Конституционният съд постанови: Президентът не може да бъде разследван

Държавният глава не може да бъде проверяван от прокуратурата

"От решението на КС стана ясно, че прокуратурата е спазвала и ще продължи да спазва законите на Република България. Доволен съм, защото това решение отговаря на всички зададени въпроси от мен, изяснява ги. По същество дава на прокуратурата възможност да свърши своята работа", каза Гешев.

Главният прокурор препоръча всички да прочетат много внимателно решението на КС, а не да четат различни коментари от хора, които или не са го чели, или са необективни.

Рухна мита за всесилния и неподлежащ на контрол български главен прокурор - мит, който беше разпространяван от политически среди и НПО-та. Целта им бе да бъде унищожена българската прокуратура.

За самата лаборатория той обяви, че е разкрита една от най-големите лаборатории в страната, изключително добре оборудвана, с всички съвременни средства за отглеждане на марихуана, на три етажа - много решителна.

По информация на прокуратурата в сградата на бившата Топлофикация в Ямбол са установени общо 14 помещения, в които са се намирали над 2000 растения от вида на конопа в различен стадий на развитие. Открити са и над 20 килограма суха тревна маса, която е била пакетирана и готова за изнасяне. Тя е била поставяна в пакети от по 500 грама всеки. На място са установени и над 1000 литра препарати за торене и растителна защита.