Това е постановка, обяви на влизане в съда Иванка Ройдова, която е обвинена за подготовка на убийството на шестима роднини и отвличането на брат си.

Аз съм в шок. Нищо от това, което се говори, не е вярно, няма такова нещо”, заяви Ройдова, цитирана от Marica.bg.

Тя твърди, че зад заговора стои гледачката на баща й. Искали да й затворят устата, тъй като ставало въпрос за много пари.

Припомняме, че 66-годишната жена е обвинена, че подготвяла убийството на цялото семейство на брат си заради наследство от Америка. Иванка Ройдова искала да обсеби наследство в размер на над 4.5 млн. долара, което получавала от баща си, емигрирал в САЩ преди много време. На килърите, с които преговаряла, обещавала да получат 10% от 4,5 млн. долара.

От прокуратурата вчера обявиха, че жената измислила схемата да наеме хора, които да отвлекат брат й, да го принудят да подпише документи, с които се отказва от наследството в нейна полза, след което да го убият. Впоследствие семейството му – от пет души, между които и две деца на 8 и 16 години, също е трябвало да бъде ликвидирано. 

Влизайки в съдебната зала, Иванка Ройдова призова журналистите да я оставят да се запознае с делото. В съда тя се появи с очила със златни рамки, скъпо яке, гримирана и с прическа.

В последните пет години от живота на бащата милионер – Георги Ройдов, за него се грижела жена от Перущица. По информация от дъщерята на Иванка гледачката се казвала Недялка Бързакова. Дъщерята твърди, че жената е използвала хитрост и това, че Георги е болен от Алцхаймер и не осъзнава какво прави. Така тя подменила завещанието на стареца.

Окръжен съд-Пловдив остави Ройдова в ареста, съобщава БНР.