Адвокатът на Ценко Чоков видя изборен сюжет в арестуването на кмета на Галиче.

На мен ми беше ясно, че трудно ще се преброим с насаденото мнение, доказателствата са израз на недоволството на група хора в Галиче от изборите, може би, коментира пред журналисти адвокат Ивайло Найденов, защитник на Ценко Чоков, цитиран от bTV.

Жертви на Чокови малтретирани с шише в ануса, разкриват пред съда
Обновена

Жертви на Чокови малтретирани с шише в ануса, разкриват пред съда

С близо 9 часа заседание Спецсъдът остави Ценко в ареста за постоянно

Припомняме, след девет часово заседание Специализираният наказателен съд уважи частично искането на Специализираната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо кмета на Галиче и още 7 души.

Чоков и синът му остават в ареста заедно с Димитър Каменов, Сашо Димитров и двамата съименници Иван Тодоракови. От ареста без мярка за неотклонение излиза Касъм Касъмов, а Васил Филиповски ще е под домашен арест.

Срещу Чоков е повдигнато обвинение  за ръководене на организирана престъпна група, и участници Димитър Каменов, Иван Пл. Тодораков, Иван Й. Тодораков, Касъм Касъмов, Мартин Чоков, Сашо Димитров и Васил Филиповски, като групата е създадена с цел да върши престъпления против личността – заплахи, закани, отвличания, лихварство, нанасяне на средни телесни повреди.

От думите на адвокат Найденов стана ясно, че час и половина преди обявяването на решението на съда в медиите е изтекла информация за това колко ще бъдат постоянно задържаните и колко – пуснатите.

 „Ще обжалвам, разбира се, мерките. Смятам, че съдът прие изцяло и единствено показанията на тези свидетели, опитах се да убедя съда, че това са заинтересовани хора”, каза още защитникът.

Решението на съда подлежи на обжалване и протест пред Апелативен специализиран наказателен съд, като в случай на такива делото е насрочено за 2 юни. Междувременно прокуратурата все още не е поискала отстраняване на Ценко Чоков от кметския стол.