Изчезна член на групата, организирана от кмета на Галиче Ценко Чоков. „Касъм Касъмов, (който също бе сочен за част от групата на Чоков, но остана на свобода - б.ред.) е общински съветник в Бяла Слатина и бивш кандидат-депутат от ДПС.

Хората се събраха пред сградата на кметството, за да изразят недоволството си към кмета Ценко Чоков за пореден път, предаде репортаж на Нова телевизия.

Ден след като бе представена подписка в подкрепа на Ценко Чоков, хора устно се жалват от безнаказаността към кмета на Галиче. Пред телевизионните камери те сигнализират за кражба на ток от страна на Ценко Чоков.

Кметът на Галиче Ценко Чоков, синът му Мартин и още неколцина бяха арестувани след зрелищна полицейска акция. Съдът реши, че скандалният кмет и синът му трябва да останат зад решетките. 400 души от селото внесоха във вторник подписка в прокуратурат, с която подкрепят кмета.

Половин Галиче, попът и даскалът с подписка в подкрепа на Ценко Чоков
Обновена

Половин Галиче, попът и даскалът с подписка в подкрепа на Ценко Чоков

Майки му благодарят, че платил таксите на децата им

„Давал е пари за закупуване на играчки, също така на много голяма част на материалната база в детската градина. Много ни помогна със закупуването на тези климатици, тъй като отоплението години наред беше много неефективно. Тук сме посочили, че дори многократно е дарявал хранителни продукти”, обясни Вера Кременска - счетоводител в детската градина в село Галиче.

Кухнята в градината също била ремонтирана от него. Ценко Чоков дори лично косял тревата в градината. А негов плакат виси над вратите в детското заведение.

В подкрепа на Чоков добри думи за него в съда са изпратили и кметът на Бяла Слатина, както и директорът на училището в Галиче. Селският свещеник отец Галин написал благодарствено писмо към Ценко Чоков, защото дал пари за смяна на дограмата в храма. Вандали обаче изкъртили надписа на стената на църквата, на който пишело, че именно кметът е дарител.

На думите на счетоводителката в детската градина в село Галиче, хората отговориха: „Верка е част от престъпната група на Ценко Чоков. Тя успя да назначи и майка си в детската градина”.