Експерти-психолози и психиатри ще установяват дали обвиненият за борсови измами в САЩ Недко Недев може да носи наказателна отговорност.

Софийският градски съд уважи искането на адвоката му - Момчил Манчев, за назначаване на комплексна съдебно-психологична и психиатрична експертиза на Недев. По тази причина производството по екстрадиране се отложи за юни. Адвокат Манчев настоя да бъде изготвена експертиза, за да се установи дали клиентът му е вменяем или не.

САЩ ни изпратиха документите за екстрадиция на Недко Недев

САЩ ни изпратиха документите за екстрадиция на Недко Недев

До месец съдът ще насрочи заседание

Защитата представи решение на ТЕЛК, от което стана ясно, че бащата на Недев страда от параноидна шизофрения. Адвокат Манчев показа и епикриза на Недев, издадена от Държавната психиатрична болница - Севлиево. В документа е отразено, че Недев също има психично заболяване с шизофренни симптоми.

Припомняме, Нюйоркският съд иска екстрадицията на Недев за борсови манипулации за десетки хиляди долари чрез фиктивни фирми и подправен печат на калифорнийски нотариус.

Нюйорски съд повдигна 8 обвинения срещу Недко Недев

Нюйорски съд повдигна 8 обвинения срещу Недко Недев

Съдът у нас гледа мярката му за задържане

За всяко от осемте деяния в Щатите го чакат по 20 години зад решетките, а ако бъде съден и признат за виновен го очакват 160 години в американски затвор. Част от деянията му не са квалифицирани в родния Наказателен кодекс, но според сметки на прокуратурата тук би получил до 6 години затвор.

На 7 юни ще стане ясно дали Недев ще бъде екстрадиран.