Окръжната прокуратура в Стара Загора започна разследване за катастрофата, при която загинала 69-годишна жена. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство.

Припомняме, на 25 април, около 6 часа, на телефон 112 беше подаден сигнал за настъпило произшествие в близост до отбивката за пречиствателната станция в гр. Стара Загора. В сигнала било посочено, че на пътното платно е намерена жена в безжизнено състояние.

Вследствие на сигнала полицията започва разследване по случая. Установено е, че починалата жена е на 69-годишна възраст. Причина за смъртта ѝ е причинена от политравма от катастрофата.

В хода на раследването полицаите установяват и че автомобилът, който шофирала жертвата, бил блъснат от черен лек автомобил с марка "БМВ 520Д", произведен 2007 г. Във въпросния автомобил пътували двама турски граждани, работещи в германия.

Турските граждани влезли в България през ГКПП-Капитан Андреево, като преминали по маршрут гр. Харманли - гр. Стара Загора - гр. Велико Търново и напуснали страната през ГКПП-Русе - Дунав мост.

По информация на прокуратурата, след като избягали от мястото на катастрофата, турските граждани посетили автосервиз в гр. Велико Търново, където бил извършен ремонт на автомобила, за да могат да продължат в посока Русе.

Самоличността на турците е известна на служителите на реда. Те са обявени за издирване. До момента по случая са разпитани свидетели, извършен е и оглед на местопроизшествието, назначени са експертизи, иззети сменените части на автомобила и др.

Досъдебното производство обаче се води срещу неизвестен извършител. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора.