Потърпевши издирват избягала шофьорка, предизвикала катастрофа. Инцидентът е станал на Околовръстното в София, в понеделник. Ранени са петима души, а два автомобила стават само за скрап, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът е станал между "Драгалевци" и "Симеоново".

"Движехме се от "Младост" в посока "Люлин" с 80 км в час, в средна лента, към 19:30 часа. Бяхме 4-5 човека в колата. Валеше", разказва един от потърпевшите Борис Спасов.

"Тръгнах да се престроявам в лява лента и не разбрах какво стана, усетих само много силен трясък, колата отскочи и се удари в мантинелата. Отвориха се еърбеците, всичко стана пушилка. Момчето до мен беше цялото в кръв, беше счупил предното стъкло с глава", разказа шофьорът.

"Първо помислих, че съм спукал гума, но когато слязох да им помагам, видях, че има втора кола, която ни е ударила. Стоеше обърната в другата посока на платното. Момчето от нея слезе цялото в кръв, майка му до него беше много зле.", разказа Борис Спасов.

През това време в локалното платно е имало патрулка. Полицаите в нея са реагирали веднага. "От тях разбрах, че е имало трети автомобил", обясни Борис. Свидетел му разказал, че черен автомобил с две млади жени вътре ударил друга кола, която пък ударила неговата.

"Разбрах от други свидетели, че става въпрос за черен "Мерцедес", с две момичета вътре, които са се движели много агресивно, от платно в платно, много агресивно", каза Борис.

В момента потърпевшите сами търсят взимат записи от камерите, за да намерят шофьора на ударилия ги автомобил.