Столичната полиция (СДВР) издирва 23-годишен мъж, блъснал с автомобил и ранил тежко полицай, съобщават от пресцентъра на МВР и уточняват, че името на издирвания е Захари Чернев. 

Уточнява се, че снощи, минути след 23 часа, на столичния бул. "Александър Малинов", полицейски екип забелязал "Фолкваген", за който е имало съмнение че няколко пъти не се е подчинявал на полицейски сигнали за спиране.

При подаден му от полицай сигнал да спре, шофьорът извършил маневра на заден ход, симулирайки намерение за спиране, като ударил паркиран лек автомобил. След това рязко потеглил напред, блъснал един от униформените и успял да избяга.

Пострадалият 39-годишен столичен полицай е откаран в УМБАЛ "Св. Анна" и настанен за лечение с множество травми, включително фрактура на бедрена кост, счупени три ребра и гръдна травма. Полицаят е стабилизиран, но има опасност за живота му. 

Автомобилът е открит изоставен в района на "Студентски град", издирването на шофьора продължава.

От МВР апелират гражданите, които имат допълнителна информация, свързана с извършителя на престъплението, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.