Изгоряха две коли на шефа на митниците Георги Костов, който е бивш главен секретар на МВР, пише "24 часа".

Инцидентът е станал в нощта срещу събота, 9 ноември. Официалната версия е самозапалване, тръгнало от автомобила на дъщеря му. Автомобилите били паркирани пред вилата му в село Опицвет.

Костов и семейството му отишли на вилата си след края на работния ден в петък. Шефът на митниците бил със служебното си BMW 7-а серия. Там били и двете му дъщери Радина и Лилия. Те паркирали автомобилите си пред бялата вила, точно преди края на асфалта по улицата

Около 05,35 часа сутринта семейството се събудило от силната светлина и мощен гърмеж. Оказало се, че две от колите горели. Силният шум бил от спуканата гума на автомобила на дъщерята на Костов.

От МВР и от близки до Георги Костов отричат бившият главен секретар да е стрелял по подпалвачи.

Пожарната пристигнала за по-малко от 10 минути. Полицията също се отзовала за минути. На записите от камерите не се виждат подпалвачи.

"Засега версиите клонят към 60 процента самозапалване и 40 на сто за подпалвачи", казаха криминалисти.

На мястото не са били открити следи от запалителни продукти. Малко вероятно било и някой да обърка автомобилите, тъй като са различни марки. Служебната кола на Костов може да бъде видяна всеки ден пред Агенция "Митници".

Двете изгорели коли били изнесени с репатрак още сутринта.

Разпитвали вътрешния министър за уволнението на Георги Костов

Разпитвали вътрешния министър за уволнението на Георги Костов

Проверяват изнудване, злоупотреба със служебно положение

Припомняме, Георги Костов е директор на Агенция "Митници" от май 2017 г. 3 месеца по-рано бе уволнен като главен секретар на МВР от служебния вътрешен министър Пламен Узунов.

Преди да стане главен секретар през март 2015 г., Костов бе за кратко и зам.-главен секретар на МВР. На поста дойде от Бургас, където бе директор на полицията. Преди това бе на същата позиция, но в Благоевград.

Костов е и единственият главен секретар на МВР, който е бил награждаван като полицай на годината. Това става през 2004 г. заради разкриването на убийствата на полицай и криминално проявен мъж в "Княжево". 

Обвинението срещу мен е скалъпено, категоричен Георги Костов

Обвинението срещу мен е скалъпено, категоричен Георги Костов

Бившият главсек на МВР е бил унизен от министъра