Бившият шеф на политическия кабинет на Ахмед Доган - Мохамед Реджеб също е участвал в изнудването на генерал Никола Николов.

Това сензационно обяви самият Николов в интервю за PRO BG.

Припомняме, в понеделник служители на СДВР задържаха Христо Върбанов - Папата, изнудвал ексшефа на ГЗ за 250 000 евро. Той беше заловен в момент на получаване на поредната искана вноска. В ареста се намират още четирима задържани, измежду които и лидерът на Евророма Цветелин Кънчев.

Николов обясни, че именно Реждеб се свързал с него. Той присъствал и на една от първите срещи, на която обяснили на бившия шеф на Гражданска защита, че разполагат с компромати срещу него.

Името на Мохамед Реджеб влезе за последно в публичното пространство покрай смъртта на шефа на политическия кабинет на Ахмед Доган.
                                Още...

„Не ги познавам тези хора, по-късно по прякори чух - Папата и знаех Мохамед Реджеб, бивш шеф на кабинета на Ахмед Доган. И той беше. Те двамата с Димо бяха постоянно", твърди Николов.

Той обясни, че бил „притиснат" за няколко дни да им даде първата вноска от 150 хиляди евро.
„Никога не съм се притеснявал от компромати, защото не могат да извадят никакви компромати, те говореха за период в който не бях в тази дейност, когато се разходваше фонд „Бедствия", коментира рекетираният.

„ Аз бях спокоен за това нещо, обаче когато им казах, че не съм милионер , те казаха - имате деца и внуци. Това обърна нещата.", обясни той.

Генералът не потърсил полицията още в началото, тъй като заплахите били за физическа разправа.

За Цветелин Кънчев казва, че определено участва в схемата и двамата са срещали.

Запитан откъде има толкова пари (за първата „вноска" от 150 000 лв. - бел. ред), генералът се впусна в обяснения.

През 2006-та година в задължителната декларация през Сметната палата - декларирал 50 хиляди евро и няколко хиляди лева. По думите му зет му има фирма, синът му също заема висок пост.

„Всичко е доказано", обобщава Николов и допълва, че не е толкова богат.

По повод обвиненията, че е взимал процент при възлагането на обществени поръчки, Николов е категоричен, че не се е занимавал с тази дейност.

Той няма обяснения защо е станал обект на изнудване. Предполага, че идеята за това може да е на един от бандата - Димо, на когото преди години услужил с 10 хиляди лева, тъй като му се налагала спешна операция.