Раница е била изоставена в книжарница в централната част на столицата. Сигналът е постъпил към 13.40 часа, съобщават от пресцентъра на МВР. Раницата е тип мешка. 

Районът бе отцепен от изпратените на мястото полицаи от СДВР. Те са извели персонала.

Сградата щателно е била проверена от служители на Специализиран отряд за борба с тероризма (СОБТ).

Става въпрос за книжарница от веригата "Хеликон", намираща се ъгъла на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша". На мястото имаше и линейка, и пожарна. 

Раницата е била взривена малко преди 15.30 часа от ДОТИ. Сигналът се е оказал фалшив, като в раницата е имало лични вещи.

Работата на книжарницата е възстановена и в нея вече има клиенти. Районът също вече не е отцепен.  

От пресцентъра на МВР съобщиха, че в раницата не са открити съмнителни предмети. В нея имало само лични вещи.

Междувременно столични полицаи са проверявали и сигнал за изоставена пазарска чанта близо до магазин на ул. „Черковна“. Чантата била празна. Съобщението в полицията е получено към 15.30 часа.

Преди три дни само на метри от книжарницата имаше изоставена подозрителна чанта. Тя бе изоставена на пейка на спирката на „Патриарха” преди кръстовището с Витошка. Оказа се, че чантата е празна. Районът остана отцепен повече от час.

По-рано днес пък имаше фалшив сигнал за бомба в столична гимназия, а малко след това полицаите са проверили и сигнал за изоставена пазарска чанта близо до магазин на ул. „Черковна“, която се оказа празна. Съобщението в полицията бе получено към 15.30 часа и на мястото веднага бе насочен екип от близкото районно полицейско управление.