Районната прокуратура в Ихтиман предаде на съда Стоян Боджов от Вакарел за опита за грабеж на актьора Николай Николаев - Бате Николай, съобщават от държавното обвинение.

Припомняме, че на 22 юли Бате Николай беше пребит жестоко, след като се беше опитал да защити сина си от грабителя. Престъплението е извършено в района на жп гара Вакарел.

От прокуратурата поясняват, че разследването е установило, че около 22.00 часа във въпросния ден синът на актьора - Митко Демирев, пристигнал с влак на гарата, откъдето Николаев трябвало да го прибере. Докато чакал, нападателят Боджов приближил към Демирев, хванал го за ръката и заплашително му поискал телефона. Демирев се отдръпнал и отдалечил.

Около 23.30 ч. на гарата пристигнал с лек автомобил и Николай Николаев. По време на паркирането към него се приближил нападателят Стоян Боджов, проврял си главата през отворения прозорец и с груб тон му заявил: "Не те знам кой си - веднага давай телефон, парите и часовника, защото ще ти извадя гръцмуля!".

Той насочил и джобен нож към гърлото на Николаев. Актьорът успял да отклони ръката на нападателя, но все пак той успял да му нанесе силен удар в областта на брадата. Съборил Бате Николай на земята и продължил да го удря, рита и влачи по перона. Служители на гарата се отзовали на виковете за помощ и избутали встрани Боджов. Те сигнализирали за случилото се полицията в Ихтиман.

Обвиняемият е причинил лека телесна повреда на Бате Николай. Тя се изразява в охлузвания на шията, гръдния кош, кръста и десния лакът, порезна рана на палеца на лявата ръка и счупване на петия пръст на десния крак. От прокуратурата поясняват, че нараняванията са причинили временно разстройство на здравето на актьора, което не е било опасно за живота.

За това престъпление законът предвижда от 3 до 10 години затвор. Предстои Районният съд в Ихтиман да насрочи съдебно заседание.