Софийска районна прокуратура (СРП) е повдигнала обвинение на рецидивист, направил опит за блудство с непълнолетно момиче в София. Това съобщиха от институцията.

Известно е, че на 17-ти януари тази година в СРП е получен сигнал от майката на жертвата. В него тя твърди, че предния ден в автомобил на нелицензирана за превози фирма, лицето Никола Маринов е докоснал момиче на 17-годишна възраст по крака и му е предложил да имат интимни отношения.

След запознаване със сигнала прокурор при Софийска районна прокуратура незабавно е образувал досъдебно производство за престъпление по чл. 150, ал.1 от НК. Случаят е предаден на разследващ полицай при 06 РУ - СДВР. Наблюдаващият прокурор е разпоредил непълнолетното момиче да бъде разпитано подробно пред съдия, а майка й и всички лица, които тя посочва в сигнала си да бъдат разпитани в качеството на свидетели във връзка със случилото се на горепосочената дата.

В хода на разследването ще бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза и е указано да се извършат всички необходими процесуално-следствени действия, уточняват от СРП.

На 18-ти януари е внесено искане в Софийски районен съд за разпит пред съдия на непълнолетното момиче. До момента не е постъпила информация от съда за коя дата ще бъде насрочен този разпит.

На 19.01.2024 г. майката на непълнолетното момиче е разпитана като свидетел в 06 РУ - СДВР.

В същото време лицето Никола Маринов е освободен от ареста. Той е добре познат на полицията. Излежал е присъда от 11 месеца в затвора за измами, съобщава Нова телевизия. Извършителят се представял с десетки самоличности - на пилот, военен, дори прокурор. Получавал големи суми пари за извършването на различни услуги, а някои хора само са му помагали с финанси.

Преди близо три години измамникът беше задържан от "Икономическа полиция", след като се представи за прокурор по делото за КТБ и поиска подкуп. Една от жертвите на измамата - Васил Агопов, си уговори среща с Маринов, който очакваше поредната сума пари. Точно тогава рецидивистът беше публично арестуван. 

Задържаха 34-годишен за блудство с деца в Димитровград

Задържаха 34-годишен за блудство с деца в Димитровград

Мъжът е обвинен за продължавано престъпление и опасен рецидив