Младежите, които обраха възрастна жена в сряда, са привлечени към наказателна отговорност от Районна прокуратура - Бургас. Те бяха задържани вчера от полицаи от Приморско и служители от отдел "Криминална полиция" в Бургас. 

Задържаха младежи за въоръжен грабеж на баба посред бял ден

Задържаха младежи за въоръжен грабеж на баба посред бял ден

Заплашвали възрастна жена с убийство заради 60 лв.

Само ден след като Николай Д. (20 години) и Иван А. (17 години) извършиха умишлен въоръжен грабеж, младежите бяха привлечени към наказателна отговорност от Районната прокуратура в Бургас. Припомняме, че в сряда в с. Ново Паничарево, общ. Приморско, младежите разбили вратата на 70-годишната С.Б. посред бял ден и я привели в безпомощно състояние. Задържаните многократно заплашили жената с побой и убийство, докато пенсионерката не им дала портмонето си, в което е имало 60 лева.

Според прокуратурата, въпреки че едното от момчетата е непълнолетно, той е разбирал свойството и значението на деянието си и е могъл да ръководи постъпките си, отнели чуждите движими вещи.

Спрямо Николай Д. е наложена мярка за неотклонение "подписка", а непълнолетният Иван А. - е "под надзор на родител" като спазването на определените мерки ще се контролира от МВР.

Законът предвижда "лишаване от свобода" за срок от 3 до 10 години, като за непълнолетните това наказание се редуцира до 3 години затвор. Младежите са дали подробни обяснения по случая, като са възстановили изцяло причинената с престъплението материална щета.