Двама криминално проявени младежи са задържани за извършен въоръжен грабеж.

Младежите И.А. (17 години) и Н.Д. (20 години) от село Ново Паничарево са задържани за въоръжен грабеж на 70-годишна жена от същото село. Престъплението се е случило вчера около 15 часа.

Задържаните са добре познати на полицията - те са извършвали множество кражби. Те започнали да тропат по входната врата възрастната жена, която била силно стресирана. Крадците разбили вратата и привели жената в безпомощно състояние, след което претърсили къщата. Задържаните многократно заплашили жената с побой и убийство, докато пенсионерката не им показала къде държи портмонето си. Младежите взели парите от портмонето - според информация от МВР става въпрос за сума на стойност 60 лв.

Въпреки че похитителите заплашили жената да мълчи, тя повикала органите на реда.

Полицаите от Приморско и отдел "Криминална полиция" в Бургас заловили извършителите на жестокия грабеж. Сумата е иззета, а извършителите посочили и мястото, където изхвърлили портмонето.

Жената е прегледана от медицинско лице, като са констатирани драскотини по лицето и дясната й ръка, както и кръвонасядания по тялото, съобщават от МВР. Спрямо задържаните е образувано бързо полицейско производство.