Окръжният съд в Бургас наложи доживотна присъда на Станимир Рагевски, обвиняем за извършването на двойно убийство в морския град. Това съобщиха от съда. Присъдата следва да бъде изтърпяна при специален режим.

Рагевски бе признат за виновен за убийствата на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Освен това той трябва да плати 400 000 лева кръвнина на дъщерята и майката на убитата брокерка, както и 40 000 лева на майката и приятелката на Мехмед.

Стана ясно, че спор за имущество е в основата на убийството на Теодора Бахлова. Зад смъртта на 28-годишния Юмер Мехмед пък стоят неразплатени финансови средства. Според магистратите той е знаел за убийството на брокерката и е изнудвал Рагевски за пари.

И двете убийства са извършени по изключително жесток начин. Двете жертви са убити с пистолет "Макаров", със заличен фабричен номер. След това телата им са разчленени, поставени в бидони с киселина и заровени на различни места в града. Оръжието беше открито в ресторант в центъра на Бургас, стопанисвано от съучастника на бизнесмена, който е работел като готвач в заведението.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана в 15 дневен срок.

Пак отложиха делото за двойното убийство в Бургас

Пак отложиха делото за двойното убийство в Бургас

Този път заради отсъстващ съдебен заседател