Отсъстващ съдебен заседател наложи да бъде отложено днешно съдебно заседание по делото срещу Станимир Рагевски, който е обвинен за две умишлени убийства, за незаконно оръжие и боеприпаси и за притежание на наркотици с цел разпространение, съобщи БНР.

Трябваше да бъдат разпитани свидетели, като на повече 10 души са били изпратени призовки. Част от тях обаче не били редовно призовани, защото не са открити на посочените адреси.

Двама от свидетелите - Кольо Георгиев и Тодор Огнянов, си спомнят, че докато разкопавали тротоар, за да бъдат положени кабели на електропреносното дружество в Бургас, били извикани от Рагевски, за да свалят бидон от отсрещна кооперация срещу 20 лева. "Ние двамата сме свалили бидона, в който по-късно разбрахме, че е имало труп. Въобще не го познаваме този човек, той е подсъдим сега, по време на разпитите разбрахме какво е направил и затова сме призовани като свидетели. Временно бях в Гърция, бях напуснал работа, сега получих призовка и ни извикаха в съда днес. Не сме знаели, че пренасяме мъртъв човек. Трябваше да свалим бидона няколко метра по-надолу до магазин, който е работил преди това, за продажба на плодове и зеленчуци. Помещението беше свободно, оставихме бидона пред вратата", разказват Георгиев и Огнянов пред националното радио.

Откриха трион, нож и проектил, използвани при двойното убийство в Бургас

Откриха трион, нож и проектил, използвани при двойното убийство в Бургас

За разследващите случаят е "голям пъзел с много малки части"

Съдебното заседанието по делото е насрочено за утре от 10:00 часа.

Припомняме, че през февруари тази година Окръжният съд в Бургас отложи разпоредителното заседание по делото за убийствата на брокерката Теодора Бахлова и на 28-годишния Юмер Мехмед, от 2020 и 2021 г. Причината тогава беше неявяване на адвоката на подсъдимия под претекст, че е болен.