Полицията и прокуратурата в Бургас представиха нови разкрития за жестокото двойно убийство, съобщава bTV.

Припомняме, в края на лятото едно след друго бяха открити телата на изчезналата преди година брокерка Теодора Бахлова и на 28-годишния Юмер Мехмед.

За двете убийства, извършени по изключително жесток и идентичен начин, е обвинен строителният предприемач Станимир Рагевски, който е задържан и с повдигнато обвинение. Също арестуван и обвинен за укриване е и неговият съучастник - готвачът Деян Дичев.

Разследващите смятат, че деянието е дело на сериен убиец. Те определиха случая като "голям пъзел с много малки части".

Единственият обвинен за убийството с разчленяване в Бургас остава в ареста

Единственият обвинен за убийството с разчленяване в Бургас остава в ареста

Определението на Окръжен съд-Бургас може да бъде обжалвано

В града продължават да се откриват оръжия, свързани с престъплението. На междуетажна площадка на жилищна кооперация е открит триона, с който е разчленено тялото на една от жертвите. В колата на обвиняемия е намерен и нож, както и телефонът, от който той се е обадил на 28-годишния мъж, за да го извика. Установено е, че въпреки че сим картата на телефона е зареждана три години, тя е използвана единствено за този разговор. Канализацията до мястото, където е било държано тялото на брокерката, е изследвана със специфична техника и е открит проектил.

Назначена е балистична експертиза по проектила, предстои да станат ясни резултатите от нея.

Директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов обаче посочи, че по общи признаци той отговаря на оръжието, с което е било извършено първото убийство.

Доказателствата до момента сочат, че вероятно става въпрос за спор с имуществен аспект, в рамките на който жертвата настойчиво е търсела пари или други движими или недвижими вещи от обвиняемия Рагевски.

Откриха тялото на изчезналата брокерка в Бургас

Откриха тялото на изчезналата брокерка в Бургас

Разследването до момента показва, че става въпрос за нея