7000 бутилки с фалшив бандерол или бандерол с изтекъл срок на годност са иззети при полицейска операция в Свиленград. Акцията е предприета съвместно от служители на МВР, Агенция "Митници" и НАП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

7000 бутилки алкохол с бандерол стар образец или със съмнение за неистински иззеха свиленградските полицаи.

В склад на свиленградския паркинг „Генералово", стопанисван от 33-годишен мъж от Кърджали, органите на реда открили на съхранение 1000 високоалкохолни бутилки с бандероли с изтекъл срок на валидност, които са иззети с опис от митническите служители. В склада са открити още 6000 бутилки алкохол със съмнения за неистинност на бандеролите.

Според разследващите, алкохолът е на различни български производители на високоградусни спиртни напитки и е облепен с етикети на почти всички известни търговски марки.
Предстоят експертизи от НКК-МВР и Агенция „Митници" за категоричното установяване на истинността на ценните книжа по образуваното досъдебно производство.

Горепосоченият търговски склад е бил обект на проверка и през март тази година, като тогава в него били открити и иззети 503 бутилки високоалкохолни напитки, част от които с етикети произведени от един от водещите производители в страната.

Извършената тогава експертиза установи, че 455 от тях са облепени с неистински акцизен бандерол, във връзка с което на мъжа от Кърджали е съставен акт за административно нарушение.