Специализираната прокуратура влезе в офис в "Студентски град" на фирмата, свързана с разследването срещу певицата Лилана.

При претърсванията е иззет куфар с апаратура. Назначена е съдебно-техническа експертиза, която да установи техническите възможности и параметри на устройството и дали е предназначенo за незаконно подслушване и проследяване.

От фирмения офис са конфискувани и магнитни дискове, голям брой документи и други веществени доказателства, относими към досъдебното производство на Спецпрокуратурата.

Лилана и съдружникът й остават в ареста

Лилана и съдружникът й остават в ареста

Братът на певицата излиза под гаранция...

Припомняме, на 25 април при спецакция на СДВР и ДАНС бяха арестувани общо 7 души, сред които Мартин Димитров, Лилана и братът на певицата - бийтбоксърът Александър Деянов-SkilleR. Появи се информация, че операцията е свързана с делото срещу бизнесмена Васил Божков.

Според събраните доказателства групата е действала от 2016 г. Няколко фирми, контролирани от нея са усвоявали евросредства по програма "Иновации и конкурентноспособност", декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина, което също не е осъществявало търговска дейност.

Седем арестувани при операция в София
Обновена

Седем арестувани при операция в София

Злоупотреби с евросредства са причината за арестите, според източници от разследващите