Задържаха контрабандни дрехи, парфюми и спортни обувки на ГКПП "Дунав мост" при Русе, съобщават от Агенция "Митници".

Общо 3620 недекларирани текстилни изделия, парфюми и спортни обувки с лого на известни марки са иззети при проверка на пътнически автобуси.

При един от случаите автобус с турска регистрация пътувал от Турция за Румъния. В 10 полиетиленови чанти, придружавани от румънски пътник в автобуса, били открити общо 277 парфюма, обувки и текстилни изделия с обозначения на различни световноизвестни марки.

В същия ден около 9.00 часа в друг автобус, излизащ от страната и пътуващ за Румъния, в личния багаж на румънски пътник били открити 60 чифта спортни обувки с логото на Fila.

Други 381 парфюмерийни изделия - тестери с логото на Dior, Versace, Armani, Chanel, Boss, Lancome, Armani и 39 чифта спортни обувки с логото на Nike били открити в автобус, пътуващ за Румъния при проверка на 12 февруари.

За откритите стоки не били представени документи, а собствениците им обяснили, че са ги взели от Турция и ги пренасят за Румъния. Стоките са задържани. Съставени са актове за установеното административно нарушение. По случаите са уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.