Мотористи се събраха за втори път в рамките на днешния ден на протест пред турското посолство. Те са категорични, че от дипломатическата мисия на югоизточната ни съседка в София са помогнали на турския гастарбайтер Фарук Бекташ да избяга, съобщава Нова телевизия.

Припомняме, че Софийският апелативен съд (САС) обяви за общодържавно издирване Бекташ, който на 24 юли блъсна и уби съпрузи с мотор край Драгоман. Това стана, след като той днес не се яви на съдебното заседание.

Бекташ не е открит и на адреса, на който трябвало да изтърпява наказанието си „домашен арест”.

Обявиха за общодържавно издирване турчин, убил семейство на пътя край Драгоман
Обновена

Обявиха за общодържавно издирване турчин, убил семейство на пътя край Драгоман

Гастарбайтерът Фарук Бекташ

Апелативните магистрати задочно вкараха турчина в ареста. За целта той трябва първо да бъде открит.

Още сутринта мотористи се събраха първо пред Съдебната палата, а след това и пред турското посолство. Те оставиха каските си на земята, което означавало, че има загинал моторист.

Сега излязоха на протест за втори път. Пред сградата на турското посолство са се събрали много мотористи.

Те настояват да получат обяснение от дипломатическата мисия къде е техният гражданин Фарук Бакташ, къде го крият, защо го покриват.

Движението по бул. Васил Левски” пред посолството бе блокирано от десетки мотористи, съобщава Дарик. Рокерите настоява да се срещнат с турския посланик. В момента обаче той не се намира в сградата.

Протестиращите настояват дипломатическата мисия да съдейства за намирането и връщането на Фарук Бекташ.

Приятелят на загиналото семейство и организатор на протестите Сергей Ценков коментира, че искат съдействие от турското посолство за връщането на техния гражданин, за да може да бъде проведен нормален процес.

Той смята, че неадекватните действия на институциите у нас са причина Фарук Бекташ да успее да избяга от страната.

Ценков подчерта, че протестите ще продължат, докато турчинът не бъде изправен пред съда. Предвиждат и демонстрации пред съдилища и подразделения на МВР в цялата страна.

След като постояха известно време пред посолството, рокерите се отправиха към Съдебната палата. Те искат да направят впечатление, за да осъзнаят съдебните власти, че са допуснали грешка, оставяйки човек, убил двама души, под домашен арест.

Те блокираха движението пред Палатата и скандираха "Мафия". Мотористите поставиха каските си по оградата отпред.