Реакцията на служителите на ОДМВР-Стара Загора за разкриването на въоръжения грабеж бе бърза, адекватна и професионална. За по-малко от 5 часа извършителят бе установен и задържан. Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Темата засегна и главният секретар н МВР Живко Коцев. По думите му след получаването на сигнала полицейските служители са проявили професионална съобразителност. Той уточни, че извършителят на грабежа е заловен по горещи следи. Коцев поясни, че той е криминално проявен. Има регистрации за грабеж и присъда, която не е приведена в изпълнение. Главният секретар посочи, че оръжието, с което е извършен грабежа не е огнестрелно, а хладно.

По отношение на твърденията, че полицай е извършвал системен тормоз над жители на село Вълкосел, Община Гоце Делчев, Живко Коцев поясни, че е разпоредена проверка. По думите едновременно с това тече и вътрешна проверка на ОДМВР-Благоевград.

Главният секретар подчерта, че борбата с нелегалната миграция продължава и че тя е основен приоритет на МВР.

Калин Стоянов заяви, че решенията кои министри ще запазят постовете си след ротацията зависи изцяло от Николай Денков, Мария Габриел и лидерите на политическите партии в некоалицията. Решенията ще се взимат на база изпълнение на управленските програми, уточни той.

Въоръжен грабеж в Стара Загора

Въоръжен грабеж в Стара Загора

Нападателят нахлул в бензиностанция на входа на града