"Има подход като се мушкаш между шубраците и лазиш като хлебарка, само и само да стигнеш до плаж Корал...". Това е пост в социалната мрежа Фейсбук, който разкрива достъпа до един от бургаските плажове, известен до скоро с възможността си за къмпингуване.

Описанието за странния достъп до плажа е направено часове след информацията, че камион е изсипал купчина чернозем върху дюните на плаж Корал.

Във вторник вечерта в социалната мрежа от групата "Да запазим Корал" бе подаден сигнал за камион, който унищожава дюните.

"Това е камионът (А 1691 ВР), който изсипа купчина чернозем върху дюните на плаж Корал! Към дата 18/06/2018 МПС с ДКН A1691BP и номер на рама 54112002385789 няма активна застраховка "Гражданска отговорност". За последните 2 години този камион няма застраховка Гражданска отговорност!", пише в сигнала.

Според авторите на сигнала община Царево с бездействието си помага на беззаконието. Околностите на плаж Корал са подложени на екологична агресия от страна на частници, организации и община Царево.

"Миналата година министър Ангелкова седя да ровичка по палатките на къмпингуващите с надеждата да намери някоя скътана десетка трева, дали и сега ще е толкова активна? А дано, ама надали", пише в сигнала.

Авторите на сигнала припомнят индианска поговорка. "Обичай земята. Тя не ти е наследство от твоите родители, тя е твоят дълг към твоите деца. Когато бъде отсечено последното дърво, когато бъде отровена последната река, когато бъде уловена последната птица - едва тогава вие ще разберете, че парите не стават за ядене... ".

Пред bTV от община Царево коментираха, че пътят не е общински. Представителите на фирмата, заградила терените, не знаеха кой е изсипал пръстта.

Охранителите на плажа обвиняват плажуващите на Корал, че премахват коловете на оградата, за да могат да влизат с автомобилите си по-близо до ивицата.

От своя страна къмпингарите и хората, които идват само на плаж там, се оплакват, че подходът към плажа е ограничен от всички страни.

"Допускам, че е възможно самата охрана да си вади коловете, защото коловете са и откраднати, но затова ни набеждават нас, хората, които посещаваме плажа", каза Атанас Русев от сдружение "Да запазим Корал".

Към момента се твърди, че от министерствата на туризма и на регионалното развитие са изпратили проверяващи на поредния сигнал.

Ангелкова недоумява ежегодните панаири в "Слънчев бряг"

Ангелкова недоумява ежегодните панаири в "Слънчев бряг"

Обектите били от 10 години там

От МТ потвърдиха пред News.bg, че има сигнал за изсипан чернозем върху черноморските дюни, но към момента няма никаква яснота по него.