Министърът на туризма Николина Ангелкова не може да си обясни инициативата на вицепремиера Валери Симеонов да се правят проверки по крайбрежието в разгара на летния туристически сезон.

Недоумявам защо това се прави всяка година. Миналата година, само че с месец по-късно, имаше същия панаир, каза Ангелкова.

 Симеонов подава сигнал в прокуратурата за незаконни обекти на плажа

Симеонов подава сигнал в прокуратурата за незаконни обекти на плажа

Не разбира как може да има хора на отговорни длъжности, които мислят, че са над закона

Миналата година имаше проверка, отново по сигнал на вицепремиера Валери Симеонов и констатациите на РДНСК по отношение на същите обекти, които изцяло отговарят на схемата съгласно издадените разрешения за поставяне и отговарят на понятието "преместваем обект", съгласно издаденото разрешение по ЗУТ (Закона за устройство на територията), заяви Ангелкова.

Ангелкова атакува: панаирите на Симеонов пречат на туризма

Ангелкова атакува: панаирите на Симеонов пречат на туризма

Предполага, че съветниците на вицепремиера са го подвели

"Не разбирам след като компетентния орган ДНСК е направил своето заключение след съответната проверка, защо отново се провокира тази проверка за същите заведения, които не са изникнали това лято, нито предишното, а са там от 10 години", каза министърът на туризма.

Малко по-рано в парламента вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че той не спори с министъра на туризма, а с хора, които не спазват закона.