Органите на реда са направили изненадваща среднощна проверка на летуващите на плаж "Корал", съобщи Нова телевизия.

Според пост в социалните мрежи полицаите проверявали палатките за наркотици.

Ангелкова санкционира собствениците на имоти зад плаж "Корал"
Обновена

Ангелкова санкционира собствениците на имоти зад плаж "Корал"

Глобите ще бъдат заради безстопанственост

В поста на тенисистката Мануела Малеева във Фейсбук се посочва, че проверката започнала снощи, около 23 часа.

Полицаите пребъркали всяко едно джобче на палатките. Търсели наркотици дори и в кошчетата на бебетата.

"Търсят вероятно това, което в момента е на бели черти из известните заведения наоколо. Настъпили сме ги много лошо", коментира Малеева.

По думите ѝ проверките напомнят за далечни времена - "2017-та е, но се усеща като 1957 ... Или 1947", пише къмпингуващата.

На снимката във профила на Мирослава Петрова се виждат последствията след среднощните проверки.

Снимка 307652

Източник: Мирослава Петрова, Фейсбук

От МВР обаче се оправдали с това, че преди две седмици на плажа били открити 100 грама марихуана. Проверките били рутинни и щели да продължат.

Според Малеева всичките проверки на плаж "Корал", включително и среднощният тараш, се дължат на сигнали за издадени разрешителни за строеж в близост до плажа, които плажуващите са подали.

Според Малеева по време на вчерашната проверка на плаж "Корал" министърът на туризма Николина Ангелкова се е държала "надменно, пренебрежително, подигравателно и ехидно" спрямо почиващите на плажа.

Някои дори определиха поведението на Ангелкова и екипа ѝ като "мутренско".

Пред bTV Малеева допълни, че по време на проверката Ангелкова се е държала изключително високомерно. "Когато някой така се държи с мен, с това високомерие на човек, който знае, че властта е зад него, понякога ми е трудно да реагирам. Г-жа Ангелкова ме гледаше в очите и ми каза: Не ви вярвам, не ви вярвам за това, че съм тук без ток и без вода", обясни тенисистката.

Музикантът Васил Гюров, който също стоял в основата на подадените сигнали за над 30 незаконни разрешения за строеж в района на "Корал", посочи, че проверките се дължали на подадения сигнал. По думите му тези, които са издали незаконните разрешителни на строежи по "Корал" не били преследвани. Преследвали се тези, които са сложили "по една тента и палатка".

Министърът на туризма обаче отрече обвиненията на Малеева и останалите плажуващи. Тя и колегите ѝ не можели да си позволят подобно отношение.

Проверките от вчера установили нарушения - имало незаконно използване на ток и вода. Имало и разположени палатки и каравани в частни имоти и на плажа. Имало и монтирани тоалетни на терен на частна фирма.

Проверяват видеонаблюдението на плажа "Делфин"

Проверяват видеонаблюдението на плажа "Делфин"

Може да прекратят договора на наемателя при установено нарушение

Според Мануела Малеева обаче Ангелкова не отговорила нито веднъж кой е дал въпросните 38 незаконни разрешения за строеж.

В петък следобед на фейсбук страницата на Мануала Малеева се появи следния текст:

"Мутри щурмуват Корал откъм морето, милиционерите - откъм гората. Все едно - битката за Аламо, а не "екоплаж", както го беше обявил Бойко-2. Защо държавата ПАК обяви война на гражданите, заедно с присъдружните си мутри? Бойко най-накрая става Путин?".

Постът й е публикуван денонощие след като друг гражданин, описва случай, при който двама мъже, нарушили с моторница охраняемата зона, пряко са заплашили живота на главния спасител на плажа. Те се заканили: "Ще те пратим на небето", "Ще те пребием".

Снимка 307695

Спасителят им е сигнализирал и казал да напуснат залива. След позвъняване на спешния телефон 112, полицията в Царево отказала да изпрати патрул. От Гранична полиция се отзовали, но двамата, заплашили спасителя, са напуснали залива в посока Приморско.

"Всички безсмислени институции предпочитат да ходят с Ангелкова по плажа на "проверка", а реалните ситуации удобно избягват - започва да действа закона на джунглата. Телефон 112 не работи. Полицията тук не работи. Тук няма линейки, няма спешна помощ. Ще се оправяме сами. И вероятно тогава ще настъпи мир и ред", пише свидетел на агресията.