Липсата на заграждение и безстопанствеността са основните причини за санкциониране на собствениците на частните имоти, разположени зад морски плаж "Корал".

Проверки установяват нередностите в частните имоти зад плаж "Корал". Инспекция на един от трите плажа за природосъобразен туризъм показва, че има паркирани каравани, разположени в имота на частна фирма и до тях са монтирани тоалетни.

Ангелкова провери заведението с такса "празен стол", КЗП го санкционира

Ангелкова провери заведението с такса "празен стол", КЗП го санкционира

Миналото лято е имало заведение, което искало "такса дете", коментира Димитър Маргаритов

Сред откритите нарушения на морски плаж "Корал" е и това, че незаконно се черпи електроенергия и вода.

При инспекцията се констатира незаконна постройка, разположена в имот държавна собственост, от която нерегламентирано се черпи електроенергия.

В Бургаска област осигуриха спасители и на неохраняемите плажове

В Бургаска област осигуриха спасители и на неохраняемите плажове

За първи път се постига охрана на всички плажове, обявени в обществената поръчка

Инспекциите се провеждали от министъра на туризма Николина Ангелкова и екипа й съвместно с кмета на Община Царево Георги Лапчев, представители на РИОСВ, РЗИ, МВР, областна управа.

Според министър Ангелкова нарушенията на плажа "Корал" са още един пример за необходимостта от ясен регламент къде може да се къмпингува.

Екоминистърът иска регламентиране на зоните за диво къмпингуване

Екоминистърът иска регламентиране на зоните за диво къмпингуване

Къмпингуващите оставяли тонове боклуци след себе си

Ангелкова и екипът ѝ направиха проверка и на морски плаж "Нестинарка". В хода на проверката не бяха открити нарушения.

"Плажът е много чист. Почиства се от машини и има нужните спасителни постове и медицински пунктове", посочи Ангелкова и добави, че всичките заведения са разположени съобразно схемата, одобрена от Министерството на туризма.

Стотици сигнали получават в Министерство на туризма

Стотици сигнали получават в Министерство на туризма

50 хил. лв. глоба за незаконния частен плаж "Обзор-мотела"

Стана ясно и че плажуващите могат да използват без проблеми душове и тоалетни, а допълнителните плажни принадлежности не са задължителни.

Припомняме, в началото на месец юли в Министерството на туризма бяха постъпили сигнали за нередности на плажа "Нестинарка". Оплакванията бяха за това, че от плажуващите се търсели по 5 лева за шалте, а обявената в договора цена за чадър и шезлонг е по 36 стотинки. Тогава от Комисията за защита на потребителите (КЗП) глобиха наемателя на плажа.

С 0.36 лв. за чадър и шезлонг стартира лятото Ангелкова

С 0.36 лв. за чадър и шезлонг стартира лятото Ангелкова

Бори се и за намаляване на неохраняемите плажове

Днес Ангелкова констатира, че на плажа вече са поставени на видно място табели, с които се наемателя информира, че допълнителните плажни принадлежности извън чадър и шезлонг се предлагат на туристите само при желание от тяхна страна. Цените на чадър и шезлонг са по 0,36 лева, както бе заявено в договора с наемателя.

Пред туристическата администрация почиващи изразиха задоволството си, че за първи път плаж "Нестинарка" е толкова поддържан и чист.