След като имаше сигнали за нередности на плажа "Нестинарка", Комисията за защита на потребителите е наложила глоба на стопанина на плажа, съобщи Нова телевизия. 

Глобата е за това, че концесионерът искал по 5 лева от плажуващите за шалте, а обявената в договора цена за чадър и шезлонг била по 36 стотинки.

С 0.36 лв. за чадър и шезлонг стартира лятото Ангелкова

С 0.36 лв. за чадър и шезлонг стартира лятото Ангелкова

Бори се и за намаляване на неохраняемите плажове

По този начин сянката на плажа "Нестинарка", които беше обявен за най-евтината плажна ивица на Черноморието, всъщност не е излизала толкова евтина.

Припомняме, в петък, 7 юли, министърът на туризма Николина Ангелкова обясни, че след подаден сигнал за нередности на плажа "Нестинарка", ивицата е била проверена. По думите на Ангелкова в хода на проверката инспекторите не са установили нередности. Тогава се оказало, че шалтета към шезлонгите няма.

Ангелкова обясни още, че цените за чадърите и шезлонгите са регламентирани в договорите за концесия и възлизат на 0,36 лв. за един брой чадъри и за един брой шезлонг. "Оттам нататък всички допълнителни услуги, които се предлагат на плажа се определят на цени, съобразно усмотрението на концесионера", допълни тя.

Стотици сигнали получават в Министерство на туризма

Стотици сигнали получават в Министерство на туризма

50 хил. лв. глоба за незаконния частен плаж "Обзор-мотела"

Въпреки това Комисията за защита на потребителите е констатирала нарушение на плажа. В отговор на това от Министерството на туризма обяснили, че екстрите, предлагани на плажа, всъщност не са забранени, но не са и условие, за да се ползва евтиния чадър и шезлонг, т.е. екстрите не са задължителни.