Законността над всичко, дори и над властта. Това мото води вицепремиера Валери Симеонов в битката срещу незаконните постройки по морето, както стана ясно от коментара му пред медиите в Народното събрание.

Нямам спор с министъра на туризма Николина Ангелкова, обясни Симеонов за разменените реплики от последните дни между двамата. Имам спор с хора, които не спазват закона, поясни лидерът на НФСБ.

Двамата с министъра на туризма имали разминаване кое е законно и кое - не. Настоявам да се спазват законите, категоричен бе Симеонов. Настоявам да се премахнат опасните постройки на плажа, каза той.

АКФ: Подготвят курорт за плаж "Корал"

АКФ: Подготвят курорт за плаж "Корал"

С неактуален кадастър подготвят устройствения план на Царево

Набелязаните от него заведения имали размерите на хипермаркети. Те били построени извън закона и са опасни, а по мнението му, в тях се събират хиляди хора. Климатът се променя драматично и става субтропичен, притеснен е вицепремиерът. Има рискове от внезапни пориви на вятъра, от торнадо, смята Валери Симеонов. Ако това се случи, тези заведения ще да се превърнат в гробища, по думите му.

Ангелкова: Заведенията в „Слънчев бряг“ са изрядни

Ангелкова: Заведенията в „Слънчев бряг“ са изрядни

Общинската власт има компетенции да ги затваря

А на въпроса дали е разговарял с премиера Бойко Борисов за атаките срещу Николина Ангелкова, Симеонов отсече: "Като стане царство България, тогава ще разговарям с Бойко Борисов по всички въпроси.".

Още миналата година получил подкрепата на премиера Борисов. За законността няма сезони, тя трябва да се прилага всяка секунда, допълни Валери Симеонов.

Ангелкова атакува: панаирите на Симеонов пречат на туризма

Ангелкова атакува: панаирите на Симеонов пречат на туризма

Предполага, че съветниците на вицепремиера са го подвели

По думите му, наследниците на ВИС притежавали обекти по морето. В собствеността на едно заведение участва съпругата на Таки.

Радослав Бързанов - Радо Слънцето, също имал собственост на Слънчев бряг. Те заобиколили закона с учтивото съдействие на властта, според вицепремиера. Тарикатите от "Слънчев бряг - юг" са отклонили цяла река, недоволен е той. Така създали екологична бомба, защото реката е станала блато. Къде са били зелените тогава, запита Симеонов.